Hur man rengör mockaskor

Hur man rengör mockaskor

Av: Sveriges Skomakare Publicerad 2016-10-22 Kommentarer: 0

Du behöver: Mockaborste, Impregneringssprayoch Rengöringssten, du hittar samtliga produkter i vår paketerade Mockapaket som du får till reducerat pris.

1. Säkerställ alltid att skorna är torra. Mocka är ett känsligt material speciellt mot vatten. Därav måste skorna vara torra innan du börjar behandla dina mockaskor

2. Ta fram din mockaborste och borsta försiktigt för att få bort damm, smuts och andra fläckar. Borsta medstålborstesidan men inte fram och tillbaka. Borsta istället åt ett och samma håll.

3. Om du har skavmärken kan du borsta något hårdare för att få bort det. När du borstar hårt finns det risk för att mockan blir nedpressad åt en viss riktning. Du kan neutralisera detta genom att borsta hårt åt olika håll.

4. Fläckar är svåra att avlägsna med en mockaborste. I såna fall kan du med fördel använda en rengöringssten. Börja först med att skrubba försiktigt med rengöringsstenen. Skulle det inte hjälpa kan du gradvis skrubba hårdare tills du får bort fläcken.

5. Nu gäller det att skydda dina skor och bibehålla skorna i ett fräscht skick. För att skydda och vårda dina mockaskor använder du impregneringsspray. Det är en bra investering och ökar livslängden på dina skor. Skaka flaskan kraftigt och spraya enligt instruktionerna på flaskan (kan skilja sig beroende på fabrikant). Självklart rekommenderar vi miljövänlig spray.

Relaterade produkter

Mockapaket
Mockapaket

265 kr Ex moms: 212 kr

Lägg i varukorg

Kommentarer

Skriv kommentar