Återbetalningspolicy

Vid köp av varor på www.sverigesskomakare.se gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande distansavtalslagen. Detta innebär att Kunden har rätt att ångra sitt köp genom att meddela Sveriges Skomakaredetta inom 14 dagar från det att Kunden eller Kundens ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen).

Retur eller byte

Som kund hos Sveriges Skomakare har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan utan att ange något skäl. Kontakta kundtjänst så hjälper vi dig, e-postadress: kundtjanst@sverigesskomakare.se. Vid byte eller retur står köparen för frakten, fraktkostnaden för returer är 95 kr. Vid byte av storlek på skoblock eller galoscher står vi för frakten. Det går också bra att köparen skickar returen till nedan adress utan vår retursedel. Om sändningen i sådana fall inte är spårbart via speditören ansvarar inte säljaren för eventuell paket som kommit bort hos speditören.

Policy för reklamation

Så fort en brist hos varan har upptäckts ska kunden meddela kundtjänst hos Sveriges Skomakare. Om en vara är skadad i samband med transporten eller om varan har uppenbara brister direkt i samband med leverans ska reklamation göras senast 7 dagar efter att varan är mottagen. Beskriv bristen hos varan så noggrant som möjligt, gärna med bilder och skicka till kundtjnast@sverigesskomakare.se. Vid reklamation får du antingen en ny vara eller återbetalning, vid reklamationer står Sveriges Skomakare för fraktkostnader. Vid reklamation av varor som har gravyr ersätts inte kostnaden för gravyrarbetet. 

Återbetalningsrutin 

Sveriges Skomakare betalar snarast tillbaka beloppet, dock senast inom 14 dagar från och med det datum Sveriges Skomakare tog emot Kundens meddelande om utövande av ångerrätten. Sveriges Skomakare får dock vänta med återbetalningen tills Sveriges Skomakare tagit emot varan. Återbetalningen kommer att ske till Kunden via det betalningsalternativ som Kunden valde, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för sådan återbetalning.

Vid retur kontaktar du oss genom att svara på orderbekräftelsen du fick på mejlen eller via formuläret nedan och får en retursedel postad till dig som du klistrar på paketet med varan du vill returnera och lämnar in på närmsta postombud.

Ej uthämtad paket

För alla paket som inte hämtas ut debiteras en avgift om minst 250 SEK. Avgiften motsvarar kostnaderna för expeditionsavgift, returfrakt och hantering. Betalningsvillkoren är samma som för ditt valda betalningsalternativ.

Om du ångrat dig när ditt paket har skickats från oss måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss för att undvika extra returavgift utöver normal returavgift.

Vi erbjuder ingen returhämtning av gods hemma hos kund. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och debiteras därefter med en avgift på minst 250 SEK.


Vår adress är:

Sveriges Skomakare
Vallgatan 21
411 16 Göteborg